Nieuw scholierenkoor in Emmen

Vanaf maandag 27 september start zangdocent Martine Salomons dit nieuwe initiatief.

‘In Engeland en in Amerika is het heel normaal om te zingen in een studentenkoor’ aldus Salomons. ‘Daar zijn prachtige voorbeelden van grote koren. Ik ben benieuwd of het lukt om voor jongeren in Emmen en omstreken ook een koor samen te stellen. Veel mensen houden van zingen en muziek, maar soms vinden we het wel een beetje spannend om onze stem te laten horen. Daarom hoeven jongeren bij ons geen auditie te doen of in hun eentje ‘voor’ te zingen. We zingen allerlei repertoire zoals popmuziek, musical, filmmuziek of andere stijlen. Deelnemers hebben inspraak bij de keuze van het repertoire’.  

Salomons verheugt zich er op om het koor dat de naam V.I.P ( Voices In Progress) krijgt, te gaan leiden. ‘Ik besteed in de repetities uiteraard ook aandacht aan het stemgebruik. Zo leren de deelnemers hun stem goed te gebruiken. Daardoor leren ze steeds beter zingen en zal het koor steeds beter klinken’.

De organisatie van het koor is in samenwerking met De Kunstbeweging
Het eerste blok van 10 repetities start op maandag 27 september 18.45-19.45 in de Couperuszaal op de tweede etage van de Bibliotheek aan het Noorderplein 101.
De kosten bedragen €25,00

Jongeren zijn welkom om op 27 september gratis mee te doen.
Mail voor meer informatie en opgave naar info@martinesalomons.nl