Over Martine Salomons

De sopraan Martine Salomons -geboren op 18 mei 1973- behaalde in 2000 haar diploma Docerend Musicus Klassiek Solozang bij Anne Haenen aan het Conservatorium Enschede. Haar Masterdiploma haalde zij aan de Messiaen academie. Tijdens en na de opleiding heeft ze naast Anne Haenen les gehad van Cora Canne Meijer, Charles von Tassel, Heleen Koele en pianist Marien van Nieukerken.

Martine heeft zo’n 17 jaar een zanglespraktijk aan huis. Ze geeft met veel plezier les aan alle leeftijden in diverse stijlen.

Als zangeres treedt Martine regelmatig op. In het klassieke repertoire kon u haar als sopraansoliste o.a. horen in The Messiah van Händel, De Mattheus Passion van Bach, The Schöpfung van Hayden en in het Requiem van Fauré. In 2013 zong ze de rol van Dido in de Opera “Dido and Aeneas”.

Ze zingt als soliste bij koren en harmonievereniging. Ze werkt samen met verschillende pianisten. o.a. met Jan Lenselink. Met gitarist Harry Fuhler heeft ze een duo genaamd "Funny Valentine"

Ze is veelzijdig en houdt van bijzondere projecten. Zo heeft ze een kindervoorstelling gemaakt speciaal voor het Drents museum over de Italiaanse opera.
Martine is als zangeres verbonden aan de Stichting Diva Dichtbij. Ze verzorgt wekelijks optredens voor mensen die niet meer naar theater kunnen.

Deze site gebruikt cookies